Kırmızı bodur yediveren gül özellikleri bakımından zor bulunan ve nadirliği ile dikkat çeken bir bitkidir. Kırmızı bodur yediveren gül, kısa boyu ve yıl boyu çiçek açması ile bilinir. Kırmızı renkte olduğu gibi farklı pembe, sarı, turuncu, bordo gibi renklerde de olabilir. Kırmızı bodur yediveren gülün renklerine göre anlamları da değişir. Kırmızı her zaman şehveti, tutkuyu, arzuyu ve aşkı anlatır. Kırmızı bodur yediveren gül, çiçeğin uzun aylar boyunca çiçek açtığını belirten bir isimdir.
Kırmızı Bodur Yediveren Gül Nasıl Yetiştirilir?
Bodur gül yetiştirmek için toprak, güneş, dikim, sulama ve gübreleme özelliklerinin her birine dikkat edilmelidir. Saksıda bakılacak ise yetiştirmek için özen gösterilmeli ve doğru bakım önerilerine uyulmalıdır. Kırmızı bodur yediveren gülü yetiştirmek isteyenler özellikle toprak seçimi esnasında bilinçli hareket etmelidir.
Kırmızı bodur yediveren gülün toprak seçimi yapılırken şu hususlara dikkat edilmeli:
- Direnç seviyesinin yüksek olmasına
- Humus içermesine
- Yüksek besin değerinin bulunmasına
- Zengin bir çeşitlilik sunmasına.
Kırmızı Bodur Yediveren Gülün Özellikleri Nelerdir?
Kırmızı bodur yediveren gül çiçeğinin özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
- 30 ila 60 cm’e kadar uzayabilir.
- Genellikle yuvarlak bir şekle sahiptir ve çiçeklenmesine bağlı olarak fiziki özellikleri değişebilir.
- Yaprakları genellikle yeşil olur ve tonları ise parlak, koyu ve güçlüdür.
- Çiçekleri parlak ve güçlü renkte olur.
- Az miktarda duyulan kokusu vardır. Yaz aylarında kokusu artarak olduğu ortamda fark edilebilir bir hale gelir.
- Bahar aylarına çiçek açmaya başlar ve kış aylarının ilk zamanlarına kadar çiçekleri açmaya devam eder.
Kırmızı bodur yediveren gülün özellikleri bu şekildedir.
Kırmızı Bodur Yediveren Güle Nasıl Bakılır?
Kırmızı bodur yediveren gülün bakımı için önerilenler şunlardır:
- Bakımı düzenli yapılmalıdır.
- Solmuş çiçekler kökten ve gövdeden temizlenmelidir.
- Köklerin sağlıklı olması için yapraklara, gövdeye, çiçeğe ve toprağa takviye edici doğal bakımlar yapılmalıdır.
- Soğuk bölgelerde bakılmamalıdır.
- Güneş ışığından yararlanması sağlanmalıdır.
- Solan yapraklar gövdeden arındırılmalıdır.
Kırmızı bodur yediveren güle nasıl bakacağına karar veremeyenler özellikle bu bitki için spesifik olarak belirtilmiş özelliklere bakmalıdır. Örneğin çiçeğin güneş görmeyi sevmesi ancak doğrudan maruz kaldığında solması en spesifik özelliğidir. Bu yüzen çiçeğin aydınlık yerde bakılması ve her yönünün güneş görmesi önemsenmelidir.
Kırmızı Bodur Yediveren Gül Nasıl Sulanmalı?
Kırmızı bodur yediveren gülün sulanma sıklığı mevsim şartlarına göre belirlenmelidir. Sıcaklığın arttığı günlerde toprağının nemli kalması sağlanmalıdır. Kurumanın önüne geçmek için sulama rutini oluşturulması önem taşır.
Toprak yüzeyinde su yoğun şekilde kalmamalı ve suyun köklere ulaşması sağlanmalıdır. Köklerin ve toprağın suya ulaşması yaprakların daha iyi beslenmesine neden olur. Sulama sıklığını toprağın kuruma süresine göre belirlemek en doğru yöntemdir. Toprak tam kurumadan su verilmelidir. Sıcaklıkların arttığı günlerde sulama sıklığı da arttırılabilir.
Kırmızı Bodur Yediveren Gül Nerede Yetişir?
Kırmızı bodur yediveren gülün yetiştiği yer güneşli ve ılıman iklimin olduğu yerlerdir. Akdeniz iklimi gibi sıcak bölgelerde de yaşayabilir. Kırmızı bodur yediveren gülün yetiştiği yerler gölgeli olmalıdır. Güneşli yerlerde yaşayabilen kırmızı bodur yediveren gül kendisi için uygun olan bölgelerde yetiştirilmelidir.
Kırmızı bodur yediveren gül için uygun hava şartları sağlandığında bitki stres altına girmeden büyür. Bitkilerin strese maruz kalması kökleri, gövdeyi, toprağı ve yaprakları doğrudan etkiler. Bitkinin renklerinin solmasına ve zaman içerisinde büyümesinin durmasına neden olur. Bu yüzden kırmızı bodur yediveren gülün yetiştirildiği yere ve spesifik özelliklere dikkat edilmelidir.